Com sempre, hem començat el dilluns amb l'assemblea de valors. En el pot amic havia un suggeriment de premi de classdojo: poder escoltar música quan es treballa, i també havia un conflicte però que no es resolia en gran grup. A més a més, varem afegir dues pedres de generositat a la llista de valors per l'ajuda o el temps que ofereixen algunes persones a altres i una de felicitat. Hem repassat les activitats destacades que teniem d'aquesta setmana.
En innovamat hem iniciat el repte 9 sobre cossos de revolució o figures de volum. Hem aprés el nom d'algunes d'aquestes figures i hem dibuixat el seu desenvolupament a un paper amb l'ajuda d'estris adequats (rcom per exemple el regle) i amb un model de la figura al nostre abast. Podeu veure les imatges enllaçades.El dimarts varem iniciar el matí presentant els possibles objectius dels plans personals. Es va mostrar l'arxivador a on es desaran les carpetes amb els informes que cada persona fa i a on es tindrà també el pla personal. La idea és fer una pluja d'idees per així facilitar la redacció dels nostres objectius, cada persona tindrà els seus tenint en compte el que necessita i el seu punt de vista. Aquests es treballaran en tutories individuals.
A continuació hem fet desdoblament per seguir treballant l'ortografia en català (vocals àtones en els verbs) i matemàtiques. En matemàtiques hem corregit els deures i seguit amb la pràctica de la mesura d'angles. Hem vist que els semicercle és un instrument de mesura que només ens indica els graus, però els angles també es mesuren, com el temps, seguint el sistema sexagesimal i s'utilitzen els minuts i els segons.
Després de l'esplai ha vingut en Juanjo d'Amics de la terra per impartir el taller sobre compostatge. Com que estem en sisè, la nostra classe és la responsable de la compostera i també ens encarregarem d'explicar a les altres classes de primària com funciona, per a què serveix i quines són les restes que podem llençar-hi. Primer en Juanjo ens ha explicat aquestes coses i hem tingut l'oportunitat de demanar dubtes i explicar experiències. Després hem baixat a la compostera a veure com estava, treure-li el contingut, netejar-la i tornar a omplir-la ja que no hem pogut treure compost aquesta vegada. Podeu veure les imatges del taller enllaçades.Aquest dimecres hem rebut la visita de na Bianca, qui ha acompanyat a n'Andreea en l'exposició del pais de la UE. Entre les dues han explicat informació sobre Finlàndia, un pais que abans tenia monarquia, però que ara és una república. Hem vist que hi ha una taxa d'atur juvenil bastant elevada, i també ens han portar deu curiositats com ara que passen 70 dies seguits sense fer-se de nit.
A continuació hem dedicat un temps a parlar de na Yuyoi Kusama i parlar sobre la seva vida, també hem acabat tasques de plàstica per demà començar una feina relacionada amb l'estil tan particular d'aquesta artista.
Després de l'esplai hem gaudit del taller sobre creació d'històries: Imagilla't! Ens ho hem passat molt bé exercitant la nostra imaginació i connexió d'idees. Hem creat molts de temes per desenvolupar històries a partir d'elements de les nostres illes: personatges, espais, sentiments... Cada grup i cada persona ha donat un punt de vista diferent i així hem vist que amb els mateixos elements poden sorgir idees molt diferents gràcies a la nostra creativitat. Podeu veure algunes imatges i vídeos AQUÍ...
Aquesta setmana hem acabat de llegir de forma individual el llibre de la "Isla del tesoro". Cada persona ha fet el seu resum a la llibreta. La propera setmana passarem els resums a digital i afegirem les imatges que hem creat amb canvas.
De ciències hem vist el període històric de la Restauració a classe. La propera setmana repassarem el que hem vist i començarem a estudiar la història al segle XX.
Deures del cap de setmana: fitxa de matemàtiques sobre angles i una de llengua sobre crear una història amb els elements del taller d'Imagilla't.