CEIP Sant Carles- Centre d'Educació Infantil i Primària - Ctra. Sant Carles s/n Sant Carles - 07850 - Tel/fax: 971335068 -Santa Eulària des Riu -Eivissa - (Illes Balears) ceipsantcarles@educaib.eu Per dubtes i suggeriments: amartinez@ceipsantcarles.com
El proper dilluns 2 de desembre dedicarem el matí a elaborar manualitats per tal de decorar l'escola i després vendre-les al mercadet per donar els diners a una ONG.
Començarem a treballar després de l'assemblea, sobres les nou i mitja.
Hem pensat en treballar amb feltre i fil, ja que són materials resistents i més respectuosos amb la natura que el plàstic i la cola. A més a més, podrem fer alguna targeta nadalenca personalitzada i alguna neula per la classe si ens dóna temps.
Haurem de retallar amb tisores les peces i després cosir-les per decorar, tancar-les o donar-lis forma. Per tal de saber com fer les puntades, podem mirar aquest vídeo.
Ja teniu a l'àlbum les imatges de la darrera ronda de tallers d'art i moviment. Podeu clicar al dibuix.
La propera setmana seguirem amb els tallers, però canviarem el contingut. Venen noves activitats! Mantindrem els grups, però ara toca fer noves tasques :)
En els propers dies es durà a terme el simulacre d'evacuació anual tal i com marca la normativa al respecte de les emergències. És per això que tant el professorat com l'alumnat de la classe han rebut una xerrada sobre incendis i sobre com s'ha de fer l'evacuació en el centre.
Han vingut dues voluntàries de Protecció Civil del nostre municipi a explicar-nos tot i també ens han mostrat un vídeo que vos comparteixo en el bloc per si voleu veure'l amb més calma. Gràcies a na Yolanda i na Noèlia per dedicar-nos el seu temps.
Podeu veure l'actualització del vídeo i un altre sobre el foc aquí:
- Les capses estan identificades amb el número (pot ser també el nom) de la persona. - Cada persona és responsable de tenir cura del seu material (cascos i capsa). - L'ajudant agafa els cascos quan es necessiten i els torna en acabar la classe o activitat.
Per tal que podeu recordar les vostres propostes al ple, vos deixo el document que vareu fer en grup en Classroom i que es varen portar a l'ajuntament.
Aquest divendres passat hem gaudit molt de la sortida al Museu etnogràfic d'Eivissa (Can Ros) i al Centre d'interpretació del riu (Can Planetes i Molí de Dalt). A la imatge teniu enllaçades les imatges i els vídeos.
A més a més varem jugar una estona al parc de Can Fluxà mentres esperàvem l'autobús de tornada a l'escola.
Estamos trabajando en parejas para poder ayudarnos entre nosotros y nosotras. Nuestro trabajo está relacionado con la WebQuest de matemáticas. Esta mañana las maestras nos han enseñado las novedades de la página y han resuelto dudas. Seguiremos trabajando en clase los próximos días.
La representant de la classe i de l'escola, na Chloe, avui ens explicarà què va fer en el seu viatge a Mallorca.
Imatge de Noudiari.es
De moment, vos comparteixo la notícia a diferents diaris: NOUDIARI.ES "Alumnos y alumnas de Sant Carles, en el pleno del Parlament por el Día Internacional de los Derechos de los Niños" PERIÓDICODEIBIZA.ES notícia dels centres d'Eivissa: "Diputados por un día en el Parlament"
Avui hem assistit a l'ajuntament de Santa Eulària des Riu i hem fet un repàs del que hem aprés fins ara: parròquies del municipi, composició del ple, àrees de treball...
Hem entrat a la sala de plens i per grups hem representat les nostres funcions. Ho teniu tot enregistrat a l'àlbum de la sortida enllaçat a la imatge de l'ajuntament. Ens han donat un quadernet amb informació i unes preguntes que contestarem a classe. A més a més ens han regalat una llibreta i un bolígraf.
Cal destacar que ens han felicitat per lo bé que hem fet el ple: propostes i debat de les mateixes. Ens han dit que veniem molt ben preparats i preparades i que semblavem d'un curs més gros.
Hem esmorzat a la plaça i després hem anat a visitar l'àrea de medi ambient: hem vist les instal·lacions i hem vist quina és la seva feina concreta. Allà també ens han fet un regalet: les tres bosses de reciclatge per separar els residus i una bossa de reutilitzar.
No ens ha donat temps a parlar-lo en assemblea, però hem vist un cartell al passeig s'Alamera que recordava que avui és el dia internacional de la infància. El Doodle d'avui ho mostrava també.
- Respectar el ritme de la lectura (punts, comes...). - Mirar a càmera o al públic. - El públic està en silenci i comportant-se bé. - La persona que llegeix parla més fort o en un volum adequat. - Dir el títol. - Parlar / llegir amb seguretat.
La darrera setmana varem estar treballant la propera visita a l'ajuntament amb motiu del programa de participació ciutadana adreçat a l'alumnat del municipi. Varem veure alguna informació sobre el canvi climàtic i varem parlar sobre el tema. A més a més, ens varem organitzar per fer un simulacre de ple a l'ajuntament en el que cada persona formarà part d'un grup determinat.
Per ser batle/batlesa i secretari o secretària cada persona que volia va fer una presentació del per què havia d'estar triat i es varen fer unes votacions anònimes.
Les àrees representades seran les següents:
- Àrea 1: Educació, Joventut i Participació Ciutadana
- Àrea 2: Sostenibilitat i Medi Ambient
- Àrea 4: Serveis Generals i Territorials
- Àrea 5: Economia i Promoció econòmica.
- També hi haurà un grup que representi l’Oposició i un grup que representi la Ciutadania.
Avui, cada grup ha preparat les seves propostes mitjançant l'eina del classroom. Les hem llegit entre tots i totes i les tenim preparades pel dimecres, dia que anirem de visita al nostre ajuntament.
Cera de ajos Sopa de caca de caballo Ensalada con arañas Sopa de pis de caballo Ensalada de piel de rana Ensalada de vampiro Sopa de pies de gato Sopa de mocos Ensalada de gusanos Ensalada de mosquitos Albóndigas con piojos Cuchara de calcetines Huevos revueltos con caca Pan con bolas de mugre Hígados de humano con hielo Aceitunas con babosas Caca chafada con vinagre Sopa de cáscaras Ensalada de bichos Allioli de ajo Sopa de cáscara de pato Ensalada de caca de elefante Pan de gusanos Sopa de arena y pis de gato Calcetines cocidos Piel muerta con pies y bichos muertos Puré de picos de pato Sopa de caca Sopa de cera de oídos Ensalada de huevos podridos Aceitunas con sudor Sopa de piojos Ensalada de babosa Sopa de ojos Espaguetis con gusanos Sopa de ranas y pis Hamburguesa de bichos Sopa de caca con uñas Carne de humanos Albóndigas de caca Arroz con arañas Sopa de pis con uñas Ensalada de hojas y ojos Sangre con manos Sopa de pis de pájaro Patas de lagarto Puré de vómito de rana Macarrones de tripas Sopa de caca de perro Caca con pesto Ojos de pájaro Patatas de caca Ensalada de serpiente Picos con dedos Ensalada de ojos Pasta de intestino de calamar Patatas podridas y bichos Pellejo de serpiente Sopa de caca de conejo Pelos de bigote de mono Ensalada de uñas Ensalada de caca de cerdo Ensalada de lenguas Pasta con ojos de araña Tallarines de canas Tortilla con huevos podridos Patatas con calcetines Picos de caca Sopa de hormigas
Abans de fixar-nos sobre com afecta aquesta qüestió a les Illes Balears, és necessari aclarir dos conceptes interrelacionats bàsics. L’escalfament globalés el causant del canvi climàtic.
L’activitat del ser humà ha provocat un gran augment d’emissions a l’atmosfera dels coneguts
gasos amb efecte hivernacle, provocant un augment de la temperatura global, amb la
conseqüent variació del clima. Aquesta variació del clima no es produiria de forma natural. Tot
i que la Terra ja ha passat per períodes d’escalfament i refredament, eren cicles que duraven
milions d’anys. Però actualment l’acció de les persones ha accelerat de forma alarmant aquests processos, fins a arribar a nivells que en altres èpoques han suposat l’extinció en menys de dos-cents anys. El següents vídeos expliquen de forma dinàmica aquest procés, també es presenta l’activista Greta Thunberg, que ha aconseguit protestes a nivell global a favor de la cura al medi ambient:
Sala de plens de l'ajuntament de Santa Eulària des Riu
El dia que visitin l’ajuntament, el nins i nines no sols coneixeran les seves dependències, sinó
que es transformaran en regidors i regidores per un dia. Com els responsables de gestionar el
municipi, hauran de pensar quines mesures prendrien per combatre el canvi climàtic a Santa
Eulària des Riu i al món.
Es dividiran en 4 grups i cada un representarà una de les àrees que conformen el govern local.
Entre ells hauran de pensar accions i propostes que pugui realitzar l’ajuntament, segons la tasca
que dur a terme cada àrea. La distribució de les àrees a l’ajuntament de Santa Eulària és la
següent:
- Àrea 1: Educació, Joventut i Participació Ciutadana
- Àrea 2: Sostenibilitat i Medi Ambient
- Àrea 4: Serveis Generals i Territorials
- Àrea 5: Economia i Promoció econòmica.
També hi haurà:
- El batle o batlessa modera el debat (dona torn de paraula). Pot opinar i té vot.
- Un grup que representi l’Oposició: encarregada de dur el control i el
seguiment de les propostes que realitza l’equip de govern, però també poden presentar
propostes.
- Un alumne que representi el rol de Secretari/a: s’encarregarà d’apuntar les
diferents propostes que es facin, dur el recompte de les votacions i aclarir possibles dubtes
que li facin els regidors/es).
- Un grup que representi la Ciutadania: presentaran un resum on
especifiquin quines accions esperen que dugui a terme l’ajuntament. Podran donar opinió
però no podran votar.
Idees de decoració de la classe: - Porta entrada com una boca de D. i als voltants (escates, boca, coa...). - Altaveus de la PDI. - El racó dels D. en el lloc del racó de la Pau: fitxes, llibres, explicacions sobre els D... - Pegatines en l'armari dels Chromebooks i a les taules. - Catifa de D. - Finestres/parets arbres i D. - Roques (p.ex. papereres), fulles, arbres... i D. de cartró. - Decorar els cantons de les pissarres amb imatges de D. - Fer maquetes dels diferents tipus: aeris, terrestres i aquàtics. - Construir una bassa pels D aquàtics. - Restes arqueològiques d'osos. - Paperets amb dibuixos de D penjats del sostre. - Fer una maqueta del paisatge (volcà). - Dibuix cooperatiu d'un D. - Coixins amb forma de D. - Papereres: boca de D. - D. amb mida grossa per poder entrar. Dins: parts internes del seu cos. - Nius amb ous. Meteorit. Branques. Fòssils. Pedres. Ossos. Petjades. - Goma eva, cartolines, pintar i retallar amb forma de D. per penjar del sostre o les finestres del passadís. - Petits dibuixos de D. - Cap T-Rex que surt de la paret. - Dents amb sang. - Rèptils actuals (simulació). - Museus o parcs: dinópolis (Teruel).
Què volem aprendre sobre el nostre nom de la classe? - Parts febles dels D. - Per què són tan grossos? Són tots grossos? - On viuen? - D'on ha sortit el primer D.? Com ha nascut? - Noms dels diferents D. - Per què han existit? - Com sabem que som reals? - Com són les seves dents d'afilades? Tots mengen carn? Quantes tenen? - Com han evolucionat? A què han evolucionat? Quins són els actuals? - Quins ossos tenen? Quants tenen? - Per què tenen escates? Tots en tenen? - Per què varen desaparèixer? - Per què tenen els ulls de color groc o del color que sigui? - Es trencaven els ossos? - Quant podien arribar a mesurar d'alçada? Quines mesures tenien? - Existien abans que els humans. Per què? - Quan varen existir? Any. - Quins i quants de tipus hi ha? - Per què són de diferents colors? - Com han sorgit els D. terrestres, aquàtics i aeris?
Avui ens hem estrenat en classe amb el KAHOOT! Es pot jugar individualment o en equip. Hem aprés a entrar al web i a l'aplicació. És una eina que ens serveix per comprovar quant hem aprés sobre un tema i aclarir dubtes que la majoria no sap. En aquesta ocasió havia preguntes sobre la xerrada d'ahir amb na Verònica del CREM sobre la posidònia. El dilluns crearem preguntes sobre els municipis de les Pitiüses i la tutora ens prepararà un nou Kahoot!